Beleef Noord Ierland en haar kustlijn in Optima Forma: Een aaneenschakeling van unieke persoonlijke belevingen en ervaringen langs de fotogeniekste, bijzondere en markantste plekken tussen Belfast en de regio Donegal.
Een en exclusieve Foto RoadTrip vanuit Belfast via Londonderry richting Donegal langs de meest bijzondere en fotogenieke plaatsen van de Ierse noordkust. Een aaneenschakeling van fotografische hoogtepunten. De ongerepte noordelijke kustlijn van Ierland is bijzonder fotogeniek en kent roemruchte en culturele geschiedenis met vele legendes en oude volksverhalen. Aangezien deze foto-RoadTrip vanuit Belfast vertrekt, zal je ervaren dat de cultuur in Brits Noord Ierland zonder twijfel écht Iers is.
Adembenemende panorama’s
De Atlantic Drive en de Wild Atlantic Way welke ons langs de karakteristieke ruige kustlijn leidt staat garant voor adembenemende panorama’s en onuitputtelijke fotografische inspiraties.


Mythische locaties en bijzondere zomergasten

Deze RoadTrip brengt je onder meer naar diverse mythische locaties en plaatsen welke door de Ieren gekoesterd worden en minder bekend zijn onder het grote publiek en naar de prachtige noord westelijke landpunten van Ierland. Daar je het noorden van Ierland in het begin van de zomer gaat bezoeken staat veel vegetatie al in volle bloei, en met een beetje geluk zijn zelfs IJslandse en Siberische wilde zwanen te spotten die in deze regio verblijven.


Londonderry en “The Troubles”
In de RoadTrip is een bezoek aan met verblijf in Londonderry opgenomen. Onder begeleiding van een lokale stadsgids gaan we de historische binnenstad en de “Bogside” bezoeken met de wereldberoemde muurschilderingen die herinneren aan onder andere de “3 days Battle of the Bogside” (1969) en de met geweld beëindigde opstand welke bekend staat als de “Bloody Sunday” (1972).


Doelgroep en toegankelijkheid
Deze RoadTrip is gericht op fotografen met een flexibele instelling die willen genieten van, en kennismaken met de cultuur, de natuur en de noordelijke kustregio van Brits Noord Ierland en de Republiek Ierland. Met uitzondering van de gids begeleide excursie over de Gobbins Pathway en de Londonderry worden er tijdens de roadtrip in principe alleen korte wandelingen gemaakt om bij interessante en fotogenieke locaties te komen.


Hotels en vervoer
Gedurende deze RoadTrip verblijf je steeds in hotels welke allen centraal gelegen zijn nabij de fotolocaties die je gaat bezoeken. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de people carrier ingezet met een ruime personenwagen voor de gehele duur van de RoadTrip. Single reizigers worden op basis van geslacht op één 2-persoonskamer ingedeeld. Alle kamers hebben twee éénpersoonsbedden en een eigen badkamer en toilet. Eenpersoonskamers zijn op aanvraag en basis van beschikbaarheid.
Inclusief
 • Int. vluchten Brussel – Belfast v.v.**
 • 20 kg. ruimbagage internationale vluchten
 • Alle vervoer tijdens de RoadTrip
 • 11 hotel overnachtingen obv. logies ontbijt
 • 11 dagen restaurant diners en Packed Lunch
 • Excursie Gobbins Path Way
 • Excursie Giants Cause Way
 • Excursie Carrick-a-Rede Rope Bridge
 • Verzekering Reisgarantiefonds
 • Dagelijkse coaching en begeleiding
 • Excursies Londonderry en The Bogside
 • Reisvoorbereiding informatiepakket 
 
Exclusief
 • (Alcoholische) en niet inbegrepen dranken
 • Lunch op de laatste reisdag
 • Diner op de laatste avond
 • Versnaperingen tijdens de reis
 • Reisbijstandverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en onvoorziene kosten
 • Evt. toeslag hogere vluchtklasse (va. € 25,00*)
 

*Reissom is op basis van gedeelde twee-twee-persoonskamers en gegarandeerd tot twee maanden voor vertrek op basis van economy klasse vluchten en luchthaven belastingen. 

**Er kan en toeslag/meerprijs (va. € 25,00) ontstaan indien er stoelen in een hogere vluchtklasse moeten worden geboekt. Er kan een geringe meerprijs ontstaan verhogingen van lokale belastingen / brandstofheffingen en/of schommelingen in wisselkoersen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van stoelen op retourvluchten kan vertrek vanaf Amsterdam Schiphol noodzakelijk zijn.

Wat neem je mee tijdens deze reis
 
 • Spiegelreflex of Mirrorless camera met een “M” stand
 • Objectieven, van groothoek tot teleobjectief
 • (reis)statief voor opnamen met lange sluitertijden
 • Voldoende accu’s 
 • Voldoende geheugenkaartjes
 • Optioneel: fotografie filters 
 • Laptop om backup’s te maken van je foto’s
 • Degelijke wandel/bergschoenen of laarzen
 • Water- en winddichte jas 
 • Regenbroek
 • Warme kledij
 • Fotorugzak met regenhoes
 • Handdoekje voor onderweg
Dagprogramma

Aangezien de weersomstandigheden in Ierland soms wisselvallig kunnen verlopen is het “dag- tot dagprogramma” tijdens de RoadTrip indicatief omdat we optimaal willen kunnen inspelen op de gegeven omstandigheden.

Je leert je eigen creativiteit te ontdekken en vrije loop te laten. We gaan details in de omgeving vastleggen en gaan op zoek eenvoud en minimalisme. We gaan fotograferen met lange sluitertijden. Op locaties houden we spontane fotobesprekingen om ervaringen met elkaar te delen, en de fijne kneepjes van natuur- en landschapsfotografie te leren van de begeleidende fotografen.


Dinsdag 4 juni – Reisdag naar Loughshore
Na aankomst op Belfast Airport wordt je door ons bij de luchthaven opgehaald. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in het hotel in Loughshore trekken we er op uit voor eerste fotosessie.


Woensdag 5 juni
De RoadTrip start met een excursie van ongeveer 2,5 -3 uren onder begeleiding van een gids over de The Gobbins Cliff Pathway welke misschien wel het meest indrukwekkende kustlijn voetpad is van Europa. Deze wandeling staat garant voor een adembenemende en persoonlijke ervaring met fenomenale fotomomenten met prachtige panorama’s. In de namiddag rijden we dwars door de Glens of Antim naar ons hotel in Portrush. Deze autorit laat ons adembenemende en prachtige panorama’s zien. Waar mogelijk stoppen we onderweg om te fotograferen.


Donderdag 6 juni
We dompelen ons onder in de schoonheid van de wereldberoemde Giants Cause Way en volgen de kustlijn langs winderige graslanden en kronkelige rotsachtige paden naar de Carrick-a-Rede ropebridge. Bij het oversteken van de brug ervaren we een fascinerend en prachtig panoramisch uitzicht over het heldere groene water en de zee-grotten onder onze voeten. We bezoeken ook Runherry Beach welke gelegen is in een maanvormige baai met één van de aantrekkelijkste stranden van Noord Ierland. Deze locatie staat ook bekend als een droomplek voor vogelliefhebbers. Ten westen van Runkerry Beach vinden we de Dunluce Castle ruïne welke garant staat voor fabelachtige opnamen. Alle locaties bieden ongekende fotografische mogelijkheden.


Zaterdag 8 juni
Na het ontbijt vertrekken we naar Londonderry waar we het Pinksterweekend doorbrengen. Onder leiding van een lokale stadsgids maken we een stadswandeling door het historische centrum van Londonderry en de Bogside (The Troubles) waar we de muurschilderingen aantreffen welke herinneren aan de recentere geschiedenis van de gewelddadige periode in jaren ’60 – ’80 van de vorige eeuw. Deze excursies wordt begeleid door een gids welke de protesten en het geweld in persoonlijk heeft ervaren. ’s Avonds kunnen we steeds genieten van de stad in de avond omdat we in een hotel verblijven in hartje centrum van Londonderry.


Maandag 10 juni
Vandaag verlaten Londonderry en Brits-Noord Ierland. We reizen naar Ballyliffin in de Republiek Ierland. We verblijven in een hotel en maken daguitstappen naar ondermeer het Mailin Head Signal station, waar we bij laagtij en goede weercondities de rotsen kunnen afdalen om het eeuwige beukende water tegen de rotsen te fotograferen. Met een beetje geluk kunnen we restanten van het scheepswrak van de Twilight zien liggen, welke voor de kust van Malin Head gezonken is. We bezoeken op Malin Head onder andere ook de “Hell’s Hole Cavern” en de “Devil’s Bridge”.


Woensdag 12 juni
Na het ontbijt vertrekken we naar Farad Head. Farad Head is een gebied welk deel uitmaakt van de Wild Atlantic Way van de in de Republiek Ierland. De stranden van Farad Head zijn in het verleden vaker opgenomen in de top drie van ’s werelds mooiste stranden. Hier vinden we spectaculaire panorama’s bij Portsalon en Ballymastocker Bay en het imposante Farad Head Lighthouse op een landpunt in de oceaan. We verblijven in Ballyliffin.


Vrijdag 14 juni
Na het ontbijt verplaatsen we ons naar Belfast. Belfast is tevens de laatste stop van deze Ierland RoadTrip. In Belfast kan iedereen op eigen gelegenheid de stad gaan bezoeken.


Zaterdag 15 juni
Vandaag verplaatsen we ons naar de luchthaven van Belfast en nemen we afscheid van Ierland met geheugenkaartjes vol met mooie opnamen van misschien wel de mooiste plekken langs de Noordelijke kustlijn van Ierland en kunnen allemaal met een voldaan gevoel terugkijken op een mooie en indrukwekkende Foto RoadTrip.

Reisdetails

Vetrek

4 juni 2019

Terugkeer

15 juni 2019

Deelnemers

8 tot 12 personen

Organisatie

Docenten

Raymond van Dooren

Erik Brons

Niveau

Basiskennis en gevorderden

Prijs

€ 3679,00 *

* Reissom op basis van gedeelde 2-persoonskamer. Eenpersoonskamer op aanvraag en beschikbaarheid.