Banner fotografie workshops met een foto van de Zeelandbrug

Bij de basis cursus fotografie in het centrum van Den Haag leg ik je in begrijpelijke taal uit hoe je het maximale uit jouw camera kunt halen. We gaan aan de slag met techniek en compositie, zowel in theorie als in de praktijk. Op deze manier krijg je de basis snel in de vingers en kun je zelf aan de slag om mooiere foto’s te maken.

Logo van de Rooij Fotografie
In samenwerking met De Rooij Fotografie

Heb je een nieuwe camera gekocht waar je nog niet het maximale uit haalt? Of heb je al een tijd een camera, maar heb jij je nog niet kunnen verdiepen in alle mogelijkheden? Dan  is deze basiscursus fotografie in Den Haag de perfecte cursus om verder te komen met jouw fotografie. 

Met heldere uitleg over toepassen van de juiste techniek, leer je foto’s maken met een mooie onscherpe achtergrond, bewegende onderwerpen scherp vast te leggen en welke instellingen je kunt gebruiken als er weinig licht is. Naast de basis techniek is er ook aandacht voor compositie, handige functies van de camera, kleurgebruik en uitleg over diverse accessoires. Begrippen als diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en belichtingsdriehoek zullen je bekend zijn, zodat je aan de slag kunt met handmatige instellingen van jouw camera. 

Alle stof wordt zowel in theorie als praktijk aangeleerd. We gaan er samen mee aan de slag om alles toe te passen in het echt. Deze fotografie cursus in Den Haag zal je een goede basis geven om jezelf verder te ontwikkelen en meer uit de camera te halen! 

Hieronder vind je in het kort het programma en de leerelementen van de cursus:

  • Ochtend:  ’s Ochtends leer je eerst meer over scherpstellen zodat je weet hoe je goed kan scherpstellen op stilstaande én bewegende onderwerpen. Daarna leer je alles over diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Dit is het meest technische deel, maar dat wordt op een makkelijke manier uitgelegd met diverse oefeningen.
 
  • Middag:  Na de inbegrepen lunch gaat de fotografie cursus verder met het laatste stukje theorie. Je krijgt uitleg over instellingen zoals de witbalans, JPG versus RAW bestanden, resolutie en verschillende opname standen. In de tweede helft van de middag gaan we naar buiten om al het geleerde nu echt toe te passen in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren fotograaf. De focus zal dan vooral liggen op het gebruik van de techniek en het maken van een goede compositie.
 
  • Gedurende deze fotografie cursus worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld door allerlei oefeningen, zodat je alle theorie ook direct kunt toepassen.
  • Koffie, thee en een eenvoudige lunch met broodjes en soep
  • Uitgebreide reader met presentatie slides
  • Digitaal naslagwerk met de uitgewerkte theorie
  • Lensdoekje met cheatsheet
  • Pen van de Rooij Fotografie
  • Zes fotografie opdrachten worden na de cursus toegestuurd
 
Vernieuwd en uniek concept!

Wij hebben een vernieuwd element aan deze fotografie cursus toegevoegd wat 100% uniek is in Nederland. Na de cursus kun je namelijk rekenen op 3 maanden nazorg. In een periode van 3 maanden krijg je 6 fotografie opdrachten per e-mail toegestuurd zodat je alles wat je geleerd hebt ook regelmatig blijft gebruiken. Daarnaast geven de opdrachten je een extra stimulans om weer met de camera aan de slag te gaan. Op deze manier blijf je dus bezig met fotografie en blijft alles wat je geleerd hebt ook beter in het hoofd zitten.

 

Bonus voor cursisten

Als cursist van de De Rooij Fotografie profiteer je na de cursus ook nog van vele voordelen. In de toekomst kun je gratis webinars volgen over fotografie en je krijgt toegang tot de exclusieve cursisten Facebook groep van De Rooij Fotografie waar je in contact kunt komen met andere cursisten, foto’s kunt bekijken en delen en kunt deelnemen aan fotografie opdrachten.

Overzicht

Deelnemers

6 tot 10 personen

Organisatie

Docent

Erik Brons

Niveau

Beginners

Prijs

€ 109,00 inc. BTW

Foto van een oude praktica spiegelreflex camera