Als je met me mee gaat in de met deze workshop ontdek je de spectaculaire  kleuren van de nacht in Rotterdam. Het maken van mooie foto’s in deze donkere omstandigheden is niet altijd even makkelijk, maar het is absoluut de moeite waard om deze moeilijkheid te overwinnen. Tijdens de workshop ga je samen met mij aan de slag om het beste uit jouw foto’s te halen. Hierbij leer je techniek, maar krijg je ook tips voor betere composities.

Logo van de Rooij Fotografie
In samenwerking met De Rooij Fotografie

Nachtfotografie en Rotterdam gaan uitstekend samen, want in deze grote stad heb je overal verlichting en schitterende gebouwen om te fotograferen. Heb jij een mooie camera en lukt het je niet om mooie nachtfoto’s te maken of ga je liever op pad met een groepje mensen (maximaal 10 personen)? Volg dan deze workshop nachtfotografie in Rotterdam, want tijdens een gezellige maar vooral leerzame avond ga jij onder begeleiding fotograferen. Een week voor de workshop ontvang je een eBook over nachtfotografie met handige tips die je tijdens de workshop allemaal kunt toepassen. Het eBook gaat over de fotografie technieken die belangrijk zijn om tot een mooie foto te komen, maar ook over accessoires die handig zijn en hoe je leuke en creatieve effecten kunt toepassen tijdens het fotograferen.

Hieronder vind je in het kort het programma en de leerelementen van de workshop:

  • De instellingen die nodig zijn voor een goed belichte avondfoto
  • Het maken van scherpe foto’s in de avond en het scherpstellen vanuit live view
  • Het effect van lange sluitertijden (lichtstrepen van auto’s)
  • Stervorming van lichtbronnen fotograferen
  • Het voorkomen van lensflare
  • HDR foto’s maken voor de maximale details
  • Skyline / gebouwen op een mooie manier fotograferen
  • Het samenvoegen van HDR foto’s op de computer (ontvang je na de workshop per e-mail)
  • Fotobewerking van nachtfoto’s in Lightroom / Camera RAW (ontvang je na de workshop per e-mail)
  • Beoordeling van 3 foto’s die je gemaakt hebt (die kan je na de workshop mailen)

Voor de nachtfotografie workshop in Den Haag heb je een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compact camera waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen tot 30 seconden. Echter hebben deze camera’s soms enkele beperkingen. Als je twijfelt of je camera geschikt is, stuur dan gerust een bericht via het contactformulier.

Naast een camera heb je een stevig statief nodig. Heb je geen statief en wil je wel deelnemen? Stuur mij dan ook een bericht, want ik heb een beperkt aantal statieven te huur voor 15 euro. Een afstandsbediening voor je camera is ook handig voor nachtfotografie, maar is zeker geen vereiste om deel te nemen.

De workshop nachtfotografie wordt gehouden in het centrum van Rotterdam. Je gaat onder andere avondfoto’s maken van de skyline van Rotterdam, de Willemsbrug, de Markthal en de Oude Haven met het Witte Huis. Op loopafstand van de startlocatie is het mogelijk om gratis te parkeren.

Overzicht

Deelnemers

5 tot 10 personen

Organisatie

Docent

Erik Brons

Niveau

Basiskennis en gevorderden

Prijs

€ 69,00